Решението за вземане на втория мандат предстои, водеща ще е ролята на нашите избиратели, каза Искра Михайлова от ДПС

Решението за вземане на мандата предстои, водеща ще е волята на нашите избиратели, заяви Искра Михайлова, заместник-председател на ДПС и заместник-председател на парламентарната група на ДПС, в предаването „Денят започва“ по БНТ.
Михайлова каза, че волята на избирателите на ДПС е да има правителство. „Ние сме актуална, модерна партия, която дори с проблемите си показва, че е приключила с капсулирането си“, добави тя. 
Михайлова припомни, че през февруари Националната конференция на ДПС, на която бяха избрани за председатели Делян Пеевски и Джевдет Чакъров, е приела поредица от документи. Ако някой се върне към тях, ще види, че те дефинираха новото начало, те дефинираха коалиционните отношения, за мен това е знакът, припомни Михайлова и добави, че въпросните документи са били подкрепени напълно от почетния председател Ахмед Доган. 
Аз познавам г-н Доган, познавам и г-н Пеевски, познавам всички герои в тази „сапунена опера“, но мисля че разумът винаги ще надделее – много е висока каузата, коментира Михайлова. 
Относно обръщението на председателя Делян Пеевски, Михайлова посочи, че то е било очаквано и сега хората са по-спокойни. 
На въпрос за автентичното ДПС, заместник-председателят заяви: „Има една силна партия Движение за права и свободи. Няма различни ДПС-та, няма автентично ДПС, всеки избирател на ДПС е автентично ДПС“. 
Търсенето на някаква манипулация и спекулирането с името на г-н Доган, за съжаление, не прави чест на колеги, които много добре знаят, че в действителност ДПС върви по своя естествен път на партия, която се развива, добави тя. По думите ѝ е спекулация да се каже, че Ахмед Доган е наредил. Това никога не се е случвало. Аз работя с ДПС вече повече от 25 години, аз съм от старото поколение, това, което трябва да стъпи крачка назад, но в момента помагам. Но в тези години аз никога не съм чула думата „нареждам“, имали сме обсъждания, имали сме позиции, но винаги всеки един от нас и всеки един  избирател на Движението е имал правото на своя лична позиция, коментира тя. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари