Ревност е мотивът за жестокото убийство в Слънчев бряг

Убийство от ревност е мотивът за тежкото криминално престъпление, което стана в петък вечер на крайбрежната алея в Слънчев бряг.

38-годишният Христо Димитров от Ловеч намушква с нож в сърцето 31- годишният Цветомир Якимов от Кюстендил, който почива в линейката на път за болницата в Бургас.

Свидетели разказват, че и убиецът и жертвата са работили на съседни павилиони в курорта, а враждата им за жена е ескалирала през последните дни. Тя също е работила в близост.

Пред адвокатът си криминално проявения мъж е заявил, че се е страхувал за живота си и затова си е купил нож. Съдът наложи на обвинения за умишленото убийство Христо Димитров постоянен арест. Обвинен е за умишлено убийство, за което законът предвижда от 10 до 20 години затвори. Предстои техническа експертиза на иззетите от района на престъплението записи от камери.

„Мотивът е любовни отношения с някакво момиче, която прераства в ревност. Момичето е имало приятел първия, вторият също ѝ е бил приятел. Не е умишлено, той е нямал въобще намерение да го убива , а просто да го сплаши“, заяви адвокат Георги Георгиев.

Прокуратурата поиска най-тежка мярка – задържане под стража. „Извършено е изключително брутално убийство с нож, директно в сърцето. Обвинението е за умишлено убийство, за момента нямаме данни за по-тежка квалификация, но по чл. 115 си е достатъчно тежко „, каза прокурор Ангел Георгиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари