НачалоСвятРискът от болести и епидемии в Украйна нараства

Рискът от болести и епидемии в Украйна нараства

190 дни след началото на пълномащабната непредизвикана война на срещу близо 17,7 милиона души са засегнати от конфликта, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa), позовавайки се на представителя на УНИЦЕФ Андреа Якомини.

Около 6,6 милиона души са вътрешно разселени, повечето от тях са жени и деца, които все още са изправени пред рискове от експлоатация, насилие и разделяне със своите близки. Въпреки че повече от 5, вътрешно разселени хора са се завърнали у дома и общият брой на хората, прокудени от войната, постепенно е намалял от май насам, уязвимостта сред семействата все още остава висока, тъй о 46% са семейства с деца от 5 до 17 години.

та не показва признаци на отслабване, а боевете са концентрирани в източна и южна Украйна. Проблемите с безопасността са големи около Запорожката атомна електроцентрала, докато в районите на из и юг рискът от епидемии и болести се увеличава поради липсата на питейна вода, както и недостига на водоснабдителни и канализационни системи. „Ние правим всичко възможно, за да отговорим на всички нужди“, каза представителят на УНИЦЕФ в Италия.

„Конфликтът продължава и суровата украинска зима бързо наближава. За уязвимите деца и техните семейства, предвид сериозната вътрешна икономическа ситуация, ние подготвяме общ план за подпомагане, който може да отговори на нуждите на цялото население, особено на най-уязвимите и тези, които живеят в ситуации на тежка бедност“, каза Якомини.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО