Родители и близки на загинали при катастрофи се събраха на протест на кръстовището на бул. „Сливница“

Родители и близки на загинали при катастрофи се събраха на протест на кръстовището на столичния бул. „Сливница“ и ул. „Русе“. На това кръстовище на 8 май 2023 година при пресичане на пешеходна пътека при пътен инцидент загинаха Ани и Явор. 
Организатори на протеста бяха фондация „Ани и Явор: Ключът е любовта“ и Инициативен комитет „Заедно срещу безумията по пътищата“. 
„Не забравяйте, че нашите деца не са статистика“, каза майката на Ани Десислава Малчева. 
В протеста се включиха представители на сдружение „Ангели на пътя“, фондация „Стефан Стефанов“, близки и приятели на загинали при пътни инциденти, съпричастни граждани. 
Движението в участъка по бул. Сливница бе спряно за около час. 
С плакати с надписи „Висока скорост, алкохол, дрога = Пътно убийство! Доживотен затвор!“, „България няма деца за убиване!“, „За пътните убийства-доживотен затвор!“, протестиращите организираха шествие по бул. Сливница до мястото, до което е било влачено тялото на Явор около 300 метра. 
На 4 юли Софийският градски съд (СГС) осъди на девет години лишаване от свобода Адриан Антонов, обвинен за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор. След като на разпоредителното заседание на 19 юни подсъдимият Адриан Антонов направи самопризнания и поиска процесът да се води по съкратеното следствие, а съдът се съгласи, присъдата на Антонов ще бъде намалена с една трета. Така признатият за виновен ще лежи шест години в затвора, а наказанието ще бъде изтърпяно при „общ режим“. 
Родителите на Ани и Явор заявиха пред медиите, че не са съгласни с решението на съда и ще обжалват пред Апелативния съд. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари