Рога от благороден елен с тегло 137 кг иззе полицията от частен дом в Шумен

Рекламирай в beZpartien.bg

Рога от благороден елен с общо тегло от близо 137 кг са иззети след претърсване от частен дом в Шумен, обитаван от 49-годишен мъж от града вчера преди обяд, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен. Проверката е извършена в хода на специализирана полицейска операция. Образувано е досъдебно производство.
При специализираната полицейска операция в Шуменско вчера са регистрирани десет престъпления, образувани са две бързи и осем досъдебни производства. 
От жилище в областния град, в което живее 73-годишен мъж, са иззети шест металдетектора, четири сонди, два старинни предмета с вид на културно-исторически ценности. Два металдетектора, със зарядно и батерии към тях, са иззети от друго жилище в Шумен, обитавано от 49-годишен местен жител. Металдетектор е иззет и от къща на 44-годишен мъж в село Хърсово. Пистолет с пълнител, боеприпас в цевта, приклад и цев за огнестрелно оръжие е иззети след претърсване в имот в Нови пазар, обитаван от 53-годишен мъж, отбелязват от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен.
При специализираната полицейска операция в Шуменско са проверени 591 водачи на моторни превозни средства, 165 пътници и пешеходци, шест пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 14 заложни къщи, 13 автоморги и депа за автомобили, 39 питейни и увеселителни заведения. Общо 56 търговски обекти в областта са проверени вчера. Извършена е проверка с цел профилактика и на 59 криминално проявени, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен. 
Както БТА информира, полицаи осъществяват и засилен контрол около пешеходните пътеки в Шуменско. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *