НачалоСвятРСМ: България ни унижава и тормози повече, отколкото Гърция за 20 години...

РСМ: България ни унижава и тормози повече, отколкото Гърция за 20 години преговори

„Посъветвах министър-председателя Ковачевски да не ходи на та на върха в Брюксел само за да се снима и да търпи унижението от България“, каза ът, Стево Пендаровски, в интервю за TV24, предаде НЕС.

Според президента Ковачевски няма какво да търси на тази среща, още повече, че на вчерашната среща на посланиците на страните-членки на ЕС българса страна е представила нови искания за премахване на ветото върху Македония.

„Съветвам премиера да не ходи в Брюксел. Преди няколко дни говорихме по тази тема и моят съвет беше, че ако така вървят нещата, а вчера българите подадоха пет нови искания, тогава какво да търси там премиерът, само да се снима ли? Представете си срещата на върха ЕС-Западни Балкани, когато от целия регион само ние нямаме редък – дошли сме само за снимката”, каза Пендаровски.

Президентът на РС Македония допълни, че такива унижения, каквито страната е преживяла в преговорите с България, не е имало за преговори с Гърция. „Ние, политиците от малките държави, често сме в ситуация да сме принудени да отстъпваме, да се поддаваме, но мисля, че през последните две години такъв национален тормоз от страна на България срещу нас не сме преживели за 20 години преговори с Гърция“, каза Пендаровски.

Той коментира и съобщението на Българската православна църква (БПЦ), че признава МПЦ-ОА в канонично единство, но ще реши за името ѝ по-късно.

„Днес видях решението на БПЦ, че признават църквата на . Представете си: Казват, че признават църквата в Северна Македония, а за името ѝ ще мислят допълнително. Кои сте вие, за да го мислите?”, заяви Пендаровски.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО