НачалоБългарияРумен Гечев: При баланс на интересите можем да се върнем към нормалност...

Румен Гечев: При баланс на интересите можем да се върнем към нормалност за природния газ

„Външната не би трябвало да бъде разделение между леви и десни. Това е погрешно. Десните се опитаха да си присвоят така наречената и нищо незнаеща, ако не бъде а със ържание, евроатлантическа ориентация. Да припомня, че при премиер от станахме член на Европейския съюз. По история и по факти е абсурдно някой да поставя БСП извън европейските структури“.

Това каза пред проф. Румен Гечев от БСП.

И допълни, че оцена за леви и десни партии трябва да бъде не на базата на това кой и какво декламира, а как използва външните си дипломатически отношения в полза на своя народ:

„Когато говорим за конфликт близо до границата, за енергийни проблеми, критерият не трябва да е евроатлантически или близкоизточен. Ценностите трябва да са български, какви са ефектите върху България от стъпките, които се правят“.

В предаването „Неделя 150“ той подчерта, че мафията не е изкоренена и контролира в значителна степен съдебната система на страната:

„Всички опити за наказване на крадците, мутрите, на тези, които тласнаха и държат България на дъното на ЕС, са безуспешни, защото тези хора продължават да се радват на добър стандарт и да се намират под сянката на чадъра на съдебната система“.

Проф. Гечев посочи, че впечатлението как „служебният кабинет фриволно и щастливо ще може да си взема решения, не е вярно“:

„Служебният кабинет трябва да изпълнява Закона за бюджета и трябва да подготвя изборите. Що се отнася до подписване на дългосрочни договори за доставка на газ… няма доставчик, който ще иска да подписва такива със … Европейският съюз никога не е преставал да внася природен газ от , той е намалявал доставките. Фантасмагориите как ще идват корабчета от Флорида или от Аляска и ще заместят 160 млрд. куб. метра газ годишно в , и децата не ги вярват. Няма как да се доставя по-евтин и по-сигурен газ при тези природо-географски условия и , в които се намират Европа и България. При баланс на интересите можем да се върнем към нормалност“.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО