Русе празнува 6 май с концерти, артакции и пърформанси

Концерти, артакции и пърформанси са включени в програмата за празника на Русе – 6 май.
Началото на празника бе поставено тази сутрин с литургия в храма „Св. Георги“.
След това тържествено бе връчено званието „Почетен гражданин на Русе“ на треньора по бокс Илия Сяров. Той е основател и изпълнителен директор на създадения през 1993 г. боксов клуб „Русе“. В школата днес работят четирима треньори, които тренират деца от 10 до 18 години, мъже и жени.
Пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война по обед се състоя церемония по случай Деня на храбростта и българската армия.
„Честит празник на всички русенци. Желая нашият покровител Свети Георги да ни дава сили и увереност да пазим гордостта и славата на нашия град и да ги умножаваме. Да се радваме всеки ден на това, че живеем в един от най-прекрасните градове в България и да носим името русенци с високо вдигнати чела“, каза кметът на Русе Пенчо Милков. 
През целия ден входът за експозициите в Регионалния исторически музей, в Екомузея с аквариум и в Художествената галерия е свободен, а в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ можеше да бъде открит портрет на Русе, заключен в пощенски картички.
На различни места русенци и гостите на града можеха да видят детския спектакъл „Русе в кутия“, да се научат да вият гергьовски венци, да се включат в хоротека.
По централната пешеходна улица в града имаше анимация на кокили, акробатично шоу, изпълнения на актьори.
За любителите на екстремните спортове са предвидени скокове с бънджи от Гредовия мост.
Празничната програма ще приключи тази вечер с концерт на група D2 и със заря. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари