Русенският театър гостува във Варна с пиесата „Странна случка с куче през нощта“

Рекламирай в beZpartien.bg

Русенският драматичен театър „Сава Огнянов“ ще представи днес във Варна представлението „Странна случка с куче през нощта“ по световния бестселър на Марк Хадън със сценична адаптация на Саймън Стивънс. Режисьор на спектакъла е Боян Иванов, който е директор на културната институция.
В постановката участва актьорът от варненската трупа Стоян Радев. Младият Калоян Желев дебютира на сцена в ролята на Кристофър, след като печели кастинг, обявен от Русенския театър. Останалите персонажи се изпълняват от Кристиана Ценкова, Ясена Господинова, Ивайло Драганов, Кадри Хабил, Милен Димитров, Венцислав Петков, Надя Банчева. Сценографията и костюмите са дело на Ванина Цандева. Композитор е Христо Намлиев.
Романът се поставя за първи път на голяма сцена у нас, съобщават от Русенския театър. По думите на Стоян Радев историята е безкрайно вълнуваща, а драматизацията е направена много добре. Режисьорът залага провокация с отварянето на зрителите към възприятията на различния човек, казват от екипа. Иванов посочва, че подходът на трупата е различен и са се опитали да интерпретират емоционалното състояние на героите много леко и топло, без да натискат и подчертават това.
Действието се базира на разследването, което 15-годишният Кристофър провежда. Криминалната интрига завърта в калейдоскоп близките му и познатите в квартала и го изправя пред най-голямото изпитание в живота му до този момент, посочват от театъра.
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“. Спектакълът ще гостува на сцената на Варненския драматичен театър. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *