НачалоСвятРусия примамва с пари руски държавни служители в окупираните територии

Русия примамва с пари руски държавни служители в окупираните територии

Ръководството на Руса федерация продължава да агитира руските държавни да работят във временно окупираните територии на . Това се казва в съобщение в Телеграм канала на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна.

„Съгласно решение на администрацията на Белгород, на служителите на кметството, ръководителите и служителите на общински институции по време на евентуалната им работа в „ДНР“ и „ЛНР“ им обещават да получават двойна заплата в рубли“, се казва в доклада. Освен това разходите, свързани с командировки и други нужди, се компенсират от бюджета на града.

Също така се въвеждат надбавки за дневни в чуждестранна (което означава украински гривни) в размер на: 50% – за ръководителя на администрацията; 40% – на първия и някои други заместници; 30% – началници на отдели и техните заместници, както и главни и водещи специалисти. „Обещанията за увеличаване на плащанията са свързани с категоричното нежелание на руските служители да отидат в Украйна поради опасения за собствената си безопасност. Но въпреки тези предложения руснаците продължават масово да отказват да отидат в опасна командировка“, се казва в доклада на разузнаването.

се готви за провеждането на незаконни референдуми в окупирани земи в Украйна, подобно на псевдореферендума в Крим през 2014 г. Междувременно ът на Украйна Володимир Зеленски заяви: „Нашата воля за битка трябва да е силна до самата победа. Каквото и да правят окупаторите, както и да се опитват да сломят духа ни, ние трябва да издържим и да бъдем ълно концентрирани. Със сигурност ще спечелим. Но трябва да стигнем дотам. Всички сме заедно“.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО