НачалоСвятРусия провежда симулирани ракетни атаки срещу Естония

Русия провежда симулирани ракетни атаки срещу Естония

Според източници от е извършила симулирани ракетни атаки срещу Естония и други балтийски страни през последните дни. Кусти Салм, началник на щаба на Министерството на отбраната на Естония, потвърди тази информация пред финландския вестник Iltalehti.

В момента се провеждат учения, в които руснаците симулират ракетни атаки на естонска територия, казва Салм. В допълнение към симулираните ракетни атаки, бойни руски хеликоптери са извършили нарушения на границите в балтийските страни.

На 24 февруари руса армия започна пълномащабна непредизвикана война срещу , която продължава и до днес. Режимът на Владимир се опитва по насилствен начин да си върне сферите на влияние от времето на СССР, заплашвайки дори страни от НАТО. Естонското министерство на отбраната обяви, че смята ситуацията за много сериозна.

„Руснаците смятат, че не заслужаваме независимост. Техните скорошни действия подкрепят това заключение“, заяви Салм. Естония, подобно на България, се присъедини към НАТО през 2004 г. Алиансът подчерта, че няма да изпраща свои войници в Украйна, но ако Русия си позволи да адне някоя от членките ѝ, ще се сблъска с цялата сила на най-могъщия военен алианс в света. НАТО ясно заяви, че ще защити всяка една своя членка от имперските амбиции на диктатора Путин.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО