НачалоСвятРусия узаконява самолетния канибализъм

Русия узаконява самолетния канибализъм

Недостигът на самолетни части, подхранван от широкообхватните санкции, кара Москва да търси как да рециклира съществуващия си флот, за да поддържа самолетите летящи, съобщи руският вестник „Известия“. Изданието пише, че руското разглежда правила, които да регулират как превозвачите да използват части от съществуващи самолети, за да заменят износено или повредено оборудване. този процес е известен о „канибализиране“, предаде .bg.

Санкциите на и ЕС срещу след нахлуването в прекъснаха основен източник на части и техническа помощ за руския авиационен сектор. Заради санкциите, наложени от Запада на руските авиокомпании, е забранено да летят над по-голямата част от и Северна Америка. Американските и европейските производители нямат право да продават самолети, части или да предоставят техническа поддръжка. Русия по същество е откраднала милиарди под формата на наети самолети, но те ще бъдат иззети, ако уснат страната. Има опасения, че Русия все повече ще се отклонява от глобалните изисквания за безопасност.

Санкционният натиск вероятно започва да дава резултати. „Известия“ пише, че руският национален авиопревозвач Аерофлот“ е започнал да разглобява редица самолети, за да рециклира частите им за използване в други самолети. Китай, потенциален съюзник на руския авиационен сектор, не се отзова на помощ в началото на войната в Украйна, но на 17 юни стана ясно, че Китай има готовност да доставя резервни части за самолети на руските авиокомпании. Дали обаче това ще се случи в действителност не е ясно, защото така Китай би рискувал санкции върху себе си.

Понастоящем националните разпоредби не определят как авиокомпаниите могат да използват съществуващите части за ремонт на флота си. Според руския вестник авиационната индустрия се е обърнала към правителството с молба за правила, узаконяващи практиката. Новият регламент може да влезе в сила в началото на следващата година. Той ще определи срок на годност за резервните части и необходимите тестове, които трябва да бъдат проведени, за да се гарантира, че използваните детайли са безопасни. Проучване на руското правителство изчислява, че повече от 90 процента от всички пътници в Русия летят със самолети, разчитащи на чужди технологии, и че националният флот се очаква да се свие до 2025 г., тъй като чуждестранните самолети постепенно се извеждат от експлоатация.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО