НачалоСвятРуската армия атакува

Руската армия атакува

Руските окупатори се опитват да подновят своето настъпление срещу град Славянск. Това съобщи чрез Фейсбук генералният щаб на украинските въоръжени сили, предаде агенция УНИАН.

Войските на Москва водят системен огън по това равление и предприемат щурмови действия. Стрелят с реактивни системи за залпов огън по райони край селата Нова Дмитровка, Осиновка, Курулка, Ивановка и Адамовка, посочва щабът.

Силите на Руса федерация водят въздушно разузнаване по Харковското направление, за да открият къде са разположени украински бойни части. Агресорът интензивно обстрелва с артилерия украинските позиции край Харков и други селища от региона. С цевна и реактивна артилерия е обстреляна гражданска инфраструктура.

На Донецкото направление руснаците концентрират основните си усилия към Северодонецк и Бахмут с цел да се придвижат към административните граници на Луганска област. Врагът се опитва да установи пълен контрол върху град Северодонецк, да блокира подразделенията на в района на селищата Боровское и Вороново. Бойните действия продължават, се казва в съобщението.

По-рано армията информира, че руските войски постигат известни успехи в придвижването към град Лисичанск откъм юг. Има риск районът на Лисичанск да бъде атакуван до седмица, допълва УНИАН.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО