НачалоСвятРуски войници разкриха координатите на своята база, след като получиха голи снимки

Руски войници разкриха координатите на своята база, след като получиха голи снимки

База на руса армия в Мелитопол е била унищожена през изминалото денонощие след точно насочване, дадено на ВСУ от украинска хакерска група, съобщи Сергей Братчук от Областната военна администрация в Одеса. За да получат точните координати на базата, хакерите се престорили на девойки и с фалшиви акаунти установили комуникация с руски войници, предаде OffNews.

Руските военнослужещи клъвнали на пищни снимки на мними рускини, зад които всъщност стояли млади мъже от групировката Hackyourmom, която още в първите дни на войната в е ръководена от бившия IT-служител на Службата за безопасност на Украйна Никита Книш. Трикът с „девойките“ върви от самото начало и е чудо, че още не е изтъркан, като се има предвид големия брой издънки на руснаците, свързани с проникване на хакери от Hackyourmom. Сега отново, използвайки фалшиви акаунти, младежите успели да получат координатите на събеседниците си, намиращи се в руска база недалеч от окупирания Мелитопол. Получените данни предали директно на ВСУ, а украинската артилерия нанесла удар върху базата, като я унищожила ълно.

„На руснаците много им се чука. Изпращат всякакви глупости на „момичетата“, за да докажат, че са войници“ – разказа преди време за „Файненшъл таймс“ Никита Книш. С помощта на изпращаните снимки, голяма част от които са с геотаг, руските бойци превръщат местата, в които служат и се намират в мишени за украинската артилерия и любовната им кореспонденция много често е последното нещо, което са написали. В коа на Книш работят едни от най-добрите „крадци“ на корпоративни тайни, които разработвал, докато бил в СБУ. Събрал ги във Виница, около 30 души, командването им дало един „Старлинк“ и отрядът от бели хакери се оказал в първата линия на кибер войната.

В „бойните действия“ са ангажирани както хакери на ниско ниво за създаване на мрежи в Телеграм, така и „елитните хакерски части“, които наводняват руския самолетен трафик с фалшиви съобщения за бомбени заплахи. В резултат на това са отменени десетки и стотици полети, сред тях и на чужди авиокомпании до – като тези на Air Serbia. За да филтрират зърното от плявата, от Hackyourmom са написали код за машинно обучение, който разграничава обикновения трафик от военния. Hackyourmom бяха тези, които проникнаха в камерите за наблюдение на територията на Беларус и окупираните украински земи, предоставяйки ценна информация на украинските служби и армията.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО