НачалоСвятРуският самолетоносач „Адмирал Кузнецов“ отново се запали

Руският самолетоносач „Адмирал Кузнецов“ отново се запали

е избухнал в четвъртък на борда на авионосния руски крайцер „Адмирал Кузнецов“, разположен в доковете на завода „Звездочка“ в Мурманск, съобщиха за ТАСС от службите за спешна помощ.

Според източници от службите няма загинали моряци, 20 души са били евакуирани. Според Обединената корабостроителна корпорация (ОСК) пожарът е потушен и няма щети. Огнището на пожара се намира в каютите откъм левия борд.

Това е пореден пожар на борда на единствения самолетоносач на руския флот. Руският самолетоносач се отличава с „безаналоговата“ си стелт технология да дими, доо плава, и пушекът да се вижда от десетки километри разстояние.

Представители на Министерството на извънредните ситуации на в Мурманска област казаха пред „Интерфакс“, че „на кораба е имало локално задимяване, което е открито своевременно“. „Спешната група на кораба и оперативните служби, които пристигнаха на мястото на а, ликвидираха последствията от инцидента“, казаха от ведомството.

Вчера руският Владимир каза, че въоръжените сили на страната му трябва „да се учат“ от проблемите, пред които са се изправили в и да ги отстраняват. Руските въоръжени сили търпят невиждани загуби в пълномащабната война, която Путин започна непредизвикано на 24 февруари срещу Украйна. До момента, по данни на Киев, 100 000 руски войници са били демилитаризирани, а окупаторите губят и огромно количество военна техника. През месец април Украйна потопи флагмана на руския Черноморски флот – ракетният крайцер „Москва“ – който вече е част от подводното културно наследство на Украйна.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО