С апел за толерантност на пътя бе открит мотосезонът в Силистра

С апел за толерантност между участниците в пътното движение бе открит мотосезонът на силистренския клуб „Свободни мотористи”. В събитието се включиха над 200 любители на високите скорости от цяла Североизточна България, както и гости от Румъния.
Всички заедно дефилираха по улиците на града. В православния храм „Свети великомъченик Георги Победоносец” в Дулово бе отслужен тържествен водосвет за здраве и безаварийно пътуване по пътищата. 
„Основната идея, която възприехме при създаването на нашия клуб, е да покажем на младите мотористи колко е важно да се спазват правилата за движение, да се кара с подходяща екипировка, да има толерантност на пътя. Смея да твърдя, че сме го постигнали. Нямаме членове, на които дори да им хрумне подобно държание на пътя. За съжаление, не всички са така. Шофьорите често ни засичат, не се оглеждат, не гледат в огледалото. Забелязва се обаче подобрение и в тази посока“, каза за БТА Пламен Неделчев, секретар на мотоклуб „Свободни мотористи“.
Клубът е създаден преди повече от 10 години. Основната му цел е приобщаването на младите хора към ценностите на мотодвижението и възпитаването им в спазването на законите на пътното движение. Участниците в клуба са различни като възраст, професии, семейно положение, но всички са обединени от страстта си към моторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари