С безлихвения заем Специализираната болница за рехабилитация в Котел ще бъде стабилизирана, съобщиха от здравното министерство

С безлихвения заем Специализираната болница за рехабилитация (СБР) в Котел, която поема лечението на деца с увреждания от цялата страна, ще бъде стабилизирана, а дейността ѝ няма да бъде преустановена. Това е посочено в съобщение на сайта на Министерството на здравеопазването във връзка с превеждането на 750 хил. лв. на лечебното заведение. 
Безлихвеният заем ще покрие просрочените задължения на лечебното заведение за консумативи, ток и заплати на персонала, посочват от здравното министерство. В съобщението е добавено, че „средствата вече са преведени по сметката на СБР-Котел, като лечебното заведение има срок до 31 юли 2027 г. да покрие задължението“. 
Служителите ще получат своите невзети заплати от 2021 г. насам, съобщи вчера в личната си фейсбук страница кметът на Котел Коста Каранашев. Той добави, че това е най-голямата морална битка, която някога му се е налагало да води.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари