С богата програма през юли и август във Вършец ще бъде отбелязан празникът на курорта, минералната вода и Балкана

С богата програма от културни и спортни изяви през юли и август във Вършец ще бъде отбелязан празникът на курорта, минералната вода и Балкана, съобщиха от местната общинска администрация.
В много вечери през двата месеца в лятното кино в амфитеатъра в парка ще има безплатни прожекции на нови български и чуждестранни филми.
Рано сутринта на 14 юли е стартът на маратонското планинско бягане „Вършец ултра“, което се организира за пръв път и предвижда състезателите да се изкачат до връх Тодорини кукли в Стара планина над Вършец и да бягат по билото на планината. В по-късен час същия ден са и бяганията „Вършец рън“, при които ще има бягане на 11, на 5,7 и на 1,2 километра.
На 28 юли на конната база във Вършец ще има състезания с коне по прескачане на препятствия за купата на Община Вършец.
От 30 юли до 4 август всяка вечер са предвидени концерти на известни гостуващи изпълнители, сред които е рок група „Сигнал“,  а също изложби, театрални постановки, забавления за децата, магическо шоу и т.н. В следващите дни до края на август ще има турнир по футбол на малки вратички, турнир по тенис на корт, концерт на Веселин Маринов, театрална постановка и т.н.
От Община Вършец казаха за БТА, че се стремят да привличат туристи в града не само с лековитата минерална вода, чистия въздух и приятен климат, но и с разнообразни забавления – концерти, фестивали, спортни прояви и атракции. В последните години в града е изграден единственият у нас и на Балканите палеопарк с макети на праисторически животни, живели по тези земи преди много години, а също въжен парк за децата, рампа за скейтборд, лятна пързалка за кънки, асфалтирани са всички алеи в парка, обновени са спортните игрища в него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари