С цветя, рецитал и ден на отворени врати в къщата музей в Бургас днес се отбелязва 62-годишнината от рождението на Петя Дубарова

С поднасяне на цветя и рецитал пред паметника на Петя Дубарова (1962 – 1979) в Морската градина в Бургас ще бъде отбелязана 62-рата годишнина от рождението на поетесата днес, 25 април, съобщават от пресцентъра на градската администрация. Традиционно пред паметника ѝ цветя ще поднесат ученици от училище „Св. св. Кирил и Методий“. Годишнината ще бъде отбелязала с цветя и рецитал и от възпитаниците на Английската езикова гимназия „Гео Милев“, където е учила и поетесата. 
По повод рождения ден на Петя Дубарова къщата музей, носеща нейното име, обявява ден на отворените врати и всеки желаещ ще може да посети нейната родна къща при вход свободен. Тази година награждаването на Националния младежки литературен конкурс „Петя Дубарова“ ще се проведе на 10 май в Културен център „Морско казино“. В литературната надпревара могат да участват млади творци от цялата страна на възраст между 14 и 19 години, които изпращат творбите си анонимно в две направления – поезия и проза.Националният литературен конкурс „Петя Дубарова“ е създаден през 1984 година като средношколски конкурс за литературно творчество. В първите години се организира от сп. „Родна реч“. След изграждането на къща музей „Петя Дубарова“ през 1995 година конкурсът се организира от Община Бургас, Министерство на образованието и науката и Районно управление на образованието – Бургас.   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари