С ден на отворените врати Държавният архив в Разград отбеляза Международния ден на архивите

С ден на отворените врати Държавният архив в Разград отбеляза Международния ден на архивите.
По традиция на този ден бяха връчени грамоти в две категории. За читател на 2023 г. беше отличен Иво Стоянов, докторант в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. През миналата година той е използвал най-много архивни единици във връзка с изследването си по темата „Модернизацията на Разград през втората половина на ХIХ в.“. 
Кореспондентът на БТА в Разград Садет Кърова получи приза „Приятел на архива“. Грамотата й бе връчена за отразяване и популяризиране на дейността на архива в Разград. 
В Деня на отворените врати Държавен архив – Разград беше посетен от ученици от клуб „Репортери“ към Центъра за ученическо техническо и научно творчество с ръководител Иван Джебаров. Изпълняващият длъжността началник на отдел „Държавен архив“ – Разград д-р Дарина Колева запозна бъдещите журналисти с печатното дело и журналистиката в Разград. Учениците разгледаха документалното наследство на един от най-известните разградски журналисти Григор Попов, на чието име е учреден и национален ученически конкурс. Възпитаниците на ЦУТНТ – Разград разгледаха множество снимки и документи от журналистическата дейност на Григор Попов. Запознаха се и с други периодични издания, излизали в Разград от края на ХIХ до средата на ХХ в. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари