С „Ден на отворените врати“ и изложба в Силистра ще бъде отбелязан Международният ден на архивите

С „Ден на отворените врати“ в Силистра ще отбележат Международния ден на архивите – 9 юни, съобщиха от Държавния архив в крайдунавския град. 
Събитието е насрочено за 7 юни, петък. От институцията съобщават, че това е възможност за всички, които проявяват интерес, да се запознаят с историческото богатство в залите на архива. Посетителите ще имат възможност да се срещнат със служителите, които ще им разкажат за процесите на съхранение и опазване на документите, както и за техниките на реставрация.
На събитието ще бъде открита изложба със заглавие „Гледай народната работа повече от всичко друго, повече и от себе си да я уважаваш!“. Експозицията е посветена на 150-годишнината от Априлското въстание. Тя ще разкаже за живота и делото на Васил Левски и за неговата роля в борбата за Освобождение на България.
На 10 юни в сградата на архива ще се проведе тържествена церемония по връчване на грамоти за приятел, дарител и читател за 2023 г. Ще бъдат отличени хора и институции, които с даренията, участието и активната си гражданска позиция са допринесли за обогатяването на архивните фондове и популяризирането на документалното наследство на региона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари