С двудневна програма Сандански ще отбележи своя празник

С двудневна програма Сандански ще отбележи своя празник. По традиция градът празнува на Светли четвъртък, през първата седмица след Великден, с Решение 38 на Общинския съвет от 9 март 1993 г., сочи справка на отдел „Справочна“ на БТА. 
Тържествата ще започнат още днес, на Светла сряда, с традиционен велопоход, а в 17:00 часа пред сградата на общината ще бъде посрещната иконата на Света Богородица „Св. Пояс“, която с литийно шествие ще бъде пренесена до манастир „Св. Св. Козма и Дамян“. Денят ще завърши с концерт „Любов за Сандански“ с участието на Мария Илиева, който ще бъде на открито в градския парк, каза за БТА Невена Станкова от общинската администрация. 
На 9 май по традиция в манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ в 11:00 часа ще се извърши водосвет с иконата на „Св. Богородица“, а малко по-късно е предвидена и празничната програма на Народно читалище „Отец Паисий-1919“, както и традиционните народни борби.
Кулминация на празничните прояви ще бъде концертът, който ще започне в 20:00 часа на площад „България“. В него участие ще вземат децата на Сандански, както и известните Торино и Пашата. Сред участниците са Ансамбълът за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ и Духов оркестър – Сандански.  
От пресцентъра на общинската администрация информират, че със заповед на кмета на общината Атанас Стоянов 9 май е обявен за неучебен за всички ученици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари