С изложба и празничен концерт Общинският детски комплекс в Петрич ще отбележи 30-годишен юбилей

С изложба и празничен концерт Общинският детски комплекс (ОДК) в Петрич ще отбележи 30-годишен юбилей. На 20 май в Народно читалище „Братя Миладинови -1914“ ще започне концертът, в който ще бъдат представени всички клубове и школи в ОДК. Преди това във фоайето на читалището ще бъде открита годишната изложба на клуб „Еврика“, в която ще бъдат представени около120 творби. Това разказа за БТА директорът на ОДК – Петрич Станка Иванова. 
Предвидени са много изненади, ще бъде интересно, различно и одухотворяващо за публиката. Надявам се да бъде забавно и за самите деца, защото рождените си дни ОДК празнува през пет години, а пък сега е и кръгла годишнина, каза директорът. Тя посочи, че на официалния концерт, освен представянето на клубовете, ще бъдат връчени и почетни знаци на техните приятели. 
Друго голямо предстоящо събитие е връчване на статуетка на ОДК, която е най-престижната награда на институцията. Тя се връчва на най-добрите и най-активните възпитаници, които в настоящата година са абитуриенти, каза директорът. Тази години възпитаниците, които отговарят на изискванията за връчване на статуетката, са 16 на брой, допълни тя. 
Към момента в Общински детски комплекс в Петрич близо 500 деца развиват своите умения и таланти. Те участват в различни формации – клуб „Еврика“ с ръководител Христо Павлов, който се занимава с различни видове изкуство, Младежки театър „Маските“ с ръководител Зорка Вълчева, Танцов клуб „Мания“, който се ръководи от Димитрина Георгиева, клубът за народни танци „Гергьовче“ с ръководител Вера Георгиева, Музикален клуб, който се ръководи от Велик Дайраджиев,  клуб „Родолюбие“ с ръководител Ана Гегова и „Детски и младежки парламент“ с ръководител Станка Иванова. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари