С изложба, посветена на 90 години от рождението на Евтим Евтимов, ще бъде открито обновеното читалище в Петрич

Рекламирай в beZpartien.bg

С изложба и художествена програма, посветени на 90 години от рождението на Евтим Евтимов, ще бъде открито обновеното Народно читалище „Братя Миладинови – 1914“ в Петрич, съобщиха от общинската администрация на своята фейсбук страница.
Събитието ще бъде на 26 януари, като през целия ден са предвидени съпътстващи събития.
В 12:00 часа ще бъде открита изложбата „От извора на цветен Петрич“. Тя е на местни творци и ще бъде в Арт галерия  -Петрич. В 15:30 часа, с полагане на цветя пред паметника на Евтим Евтимов на градския площад, ще се отбележат 90 години от рождението на поета, информират от Община Петрич. 
В 16:00 часа програмата предвижда церемония по награждаване на участниците в конкурса „Горчиво вино“. Тя ще се състои в ритуалната зала в читалището, е посочено в публикацията. 
Официалното откриване на обновеното читалище ще бъде в 18:00 часа, а в 18:30 ще бъде официалното откриване на зала за четене „Евтим Евтимов“ към Централната библиотека в южния град.
Изявите ще завършат с художествена програма „Високо, високо“ в големия читалищен салон в 19:00 часа. Тя също е посветена на 90 години от рождението на поета Евтим Евтимов, а специално участие в нея ще вземе Веселин Маринов, съобщават от администрацията. 
Миналата седмица кметът на общината Димитър Бръчков заедно с експерти от общинската администрация представиха пред медиите обновеното читалище и разказаха за обновленията, които са направени. 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *