С изпълнението на Европейската гаранция за детето до 2030 г. се очаква децата в риск от бедност или изключване в България да намалеят значително, обяви Ивайло Иванов

С изпълнението на Европейската гаранция за детето до 2030 година се очаква децата в риск от бедност или изключване в България да намалеят значително, написа в страницата си във Фейсбук служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов по повод Международния ден на детето – 1 юни. А над 200 000 деца от уязвими групи да получат подкрепа и условия за по-качествения живот, който заслужават, допълни Ивайло Иванов.
Служебният министър пожела на децата да растат здрави, безгрижни и обградени с любов и внимание. „Нека животът им бъде изпълнен с приятелства и прекрасни спомени, а приключенията да бъдат техен неизменен спътник. Нека никога не губят присъщите за детството любознателност и откривателски дух, които да ги вдъхновяват за нови знания и успехи“, пише още Иванов. Служебният социален министър се обръща към децата и с пожелание да помнят, че всяко от тях е уникално, различно и специално, да вярват в себе си и никога да не се отказват от мечтите си.
Ивайло Иванов поздрави и всички родители, учителите, педиатрите, социалните работници – всички професионалисти по детско развитие, които създават за децата онази среда, насърчаваща ги да станат активни, стойностни и успешни хора.
С пожелание за празника към децата и техните родители се обърна и председателят на Държавната агенция за закрила на детето Теодора Иванова.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари