С концерт-спектакъл езиковата гимназия в Разград чества патронния си празник

С тържествен концерт-спектакъл учениците и учителите от Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград отбелязаха патронния си празник и 139 години от основаването на училището. На сцената на Общинския културен център се изявиха даровити възпитаници на гимназията в различни области на знанието и изкуството. С изпълненията си те поздравиха своите учители, близки и гости, уважили празника. Програмата бе разделена на три тематични блока – „Училището“, „Любовта“, „Бъдещето“. На сцената прозвучаха песни, представени бяха танци, както и рецитал на творби на известни писатели и поети на езиците, които се изучават в училището – английски, немски, испански и руски. Директорът на училището Ивелина Христова приветства присъстващите на празника. Тя отбеляза, че гимназията вече 139 години осъществява една благородна мисия – с грижа, любов и всеотдайност да определя бъдещето на поколения ученици. Тя благодари на всички учители и служители, ученици и родители, допринесли за успешното развитие на училището. 
Кметът Добрин Добрев подчерта важното място, което заема гимназията в региона. На учителите той пожела сили, кураж, дързост и енергия да удържат на предизвикателствата, за да продължи училището да бъде сред най-добрите в областта и в страната. Към учениците Добрев се обърна с пожелание да се гордеят, че са възпитаници на ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“, да са целеустремени, енергични и много успешни.
Тържеството беше уважено от представители на местната и държавна власт, директори на образователни институции, бивши директори на учебното заведение, родители и приятели на гимназията. По повод на патронния празник ръководството, колектива и учениците получиха десетки поздравителни адреси, цветя, подаръци. Областният управител Владимир Димитров също връчи поздравителен адрес и цвете на директора на гимназията.
Част от честванията по случай училищния празник бяха откриването на изложба с картини на ученици от гимназията  в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ и открит урок на тема „От Разградско трикласно училище до гимназия „Йосиф I“. В навечерието на празника ръководството на гимназията се похвали и с поредните отличия на свои възпитаници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари