С концерти, арт акции и пърформанси ще бъде отбелязан празникът на Русе

Концерти, арт акции и пърформанси са включени в програмата за празника на Русе – 6-и май. Това съобщиха организаторите от кметството в крайдунавския град.
Началото на празника ще бъде поставено тази сутрин с литургия в храма „Св. Георги“.След това тържествено ще бъде връчено званието „Почетен гражданин на Русе“ на треньора по бокс Илия Сяров. Той е основател и изпълнителен директор на създадения през 1993 г. боксов клуб „Русе“, като през годините е постигнал много успехи. В школата сега работят четирима треньори, които тренират деца от 10 до 18 години, както и мъже и жени.
Програмата продължава в 11:30 часа пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, където ще се състои церемония по случай Деня на храбростта и българската армия.
През целия ден входът за експозициите в Регионалния исторически музей, в Екомузея с аквариум и в Художествената галерия ще бъде свободен, а в Регионалната библиотека Любен „Каравелов“ ще може да бъде открит портрет на Русе, заключен в пощенски картички.
На различни локации гражданите ще могат да видят детския спектакъл „Русе в кутия“, да се научат да вият гергьовски венци, да се включат в хоротека, да се насладят на арт акцията на учениците от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ и концерта на децата от вокална група „Слънце“.
По централната пешеходна улица в града ще има анимация на кокили, акробатично шоу, изпълнения на пътуващите актьори от Русенския куклен театър и професионално заснемане от фотографи.Младежкият парламент към Общинския младежки дом е подготвил игра „Търсене на русенски съкровища“, а безплатни туристически разходки ще бъдат организирани от професионалните гидове на „Ruse Summer Tour“. За любителите на екстремните спортове са предвидени скокове с бънджи от Гредовия мост.
Празничната програма ще приключи вечерта с концерт на група D2″ с участието на Дичо Христов и Деян Каменов-Дидо и със заря. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари