С лекция на клиничния психолог Джордан Питърсън започна Срещата на върха по демографските въпроси в Будапеща

Рекламирай в beZpartien.bg

С лекция на клиничния психолог от Канада Джордан Питърсън започна Срещата на върха по демографските въпроси в Будапеща. Петото издание на форума ще се проведе от 14 до 16 септември. Форумът беше открит с танцова и музикална програма, последвана от благословия. Мотото на конференцията тази година е „Семейството е ключът към сигурността“. 
Питърсън изрази мнение, че човек става по-зрял, когато има дете, защото тогава той престава да бъде най-важното нещо. Имаме нужда от стабилна брачна двойка – жената и мъжът – с деца, каза психологът и добави, че това е основата на менталното здраве. По думите му, за да бъде човек на мястото си, трябва да има съюзник, но не за кратък срок, а за по-дълго време. Психологът изрази мнение, че не бива да бъде казвано на тинейджърите, че е нормално да бягат от идеалите. Водещите на форума посочиха, че Питърсън среща много нападки, но в Унгария може да говори свободно.
Демографската среща на върха в Будапеща е световна конференция, посветена на демографските въпроси, тенденции и политики. Първото издание на форума се проведе през 2015 г. 
Държавният глава Румен Радев ще участва във форума по покана на президента на Унгария Каталин Новак. Президентът ще направи изказване в рамките на конференцията по-късно днес. Във форума ще участват и министър-председателите на Италия и Унгария Джорджа Мелони и Виктор Орбан, вицепрезидентът на Обединена република Танзания Филип Мпанго и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *