С народни носии и под звуците на каба гайда абитуриенти поканиха учители на бала си

Рекламирай в beZpartien.bg

В истински празник се превърна днес нестандартната покана, която учениците от отправиха 12 „б“ клас от Езикова гимназия „Иван Вазов“ в Смолян към свои учители. Абитуриентите, облечени в народни носии, и под звуците на каба гайда и родопска музика, изненадаха класния си ръководител Мирослав Аджов и педагогическия съветник Веселина Пичурова.
„Целият този план го решихме всички заедно в класа, като колектив. Винаги сме били сплотени, винаги сме били единни във всякакви решения“, каза Костадин Мусинков от 12 „б“ клас.
„Винаги ни е било забавно с тях и затова има малко комедия в подаръците, които им подарихме. Господинът получи пъдпъдък, защото е ветеринар и знаем, че много ще се зарадва, обича животните. А госпожата е толкова красива и затова й направихме красива карикатура“, обясни абитуриентката Диана Павлова.
Качени на пикап, някои от абитуриентите държаха транспарант с поканата за бала, на който учителите трябваше да отбележат една от двете възможности – „да“ или „разбира се“. „Трети отговор няма“, усмихваха се тийнейджърите.
„Много се радвам, много се трогнат от подаръка, който ще ми напомня за тях. Ще се грижа много добре за него“, обеща класният ръководител Мирослав Аджов.
„За мен това беше изключителна изненада. Усещах, че нещо се случва. Тези деца са много специални. Израснаха пред очите ми – от едни палави, дивички и щурички деца, се превърнаха в големи, зрели хора. Знаят че обичам това, знаят, че обичам традицията и родопската музика“, сподели педагогическият съветник на гимназията Веселина Пичурова.
„Толкова голямо уважение имаме към учителите. Не само като наши учители, но и като наши приятели“, добави дванайстокласникът Костадин Мусинков.
Импровизираният празник изненада, завърши с кръшно хоро от абитуриенти, учители и персонал. А до тях и малките ученици от Основно училище „Иван Вазов“, които учат в същата сграда, се хванаха на хоро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *