С нова машина се почиства пътната мрежа в Търговище

Общинското предприятие „Благоустройство и комунално стопанство“ (БКС) започва миене на улици в Търговище. Дейностите ще се извършват с нова машина за поддръжка на пътната мрежа, съобщиха от общинската администрация. 
Най-напред ще бъдат почистени основните улици и булеварди, след което ще се премине и към по-малките и квартални улици. Преди изминаването, улиците ще бъдат почистени от прах, почва и зелени отпадъци.
Директорът на БКС инж. Недялко Неделчев разясни, че новата машина е за всесезонна поддръжка. 
За миенето на улици през лятото се монтира цистерна. Водата се разпръсква под високо налягане от дюзи, разположени в предната част и отстрани. С машината могат да бъдат отпушвани и дъждоприемни шахти. 
Автомобилът може да се използва и през зимата за снегопочистване. За целта към него се монтира специално гребло. Има и функция за опесъчаване.
Машината е закупена през 2023 г., с малко над 300 000 лв., заложени в план-сметката за чистота, допълват от администрацията. 
Както БТА съобщи, общинското предприятие извършва косене на пътните банкети от общинската пътна мрежа. До края на юни трябва да бъдат обработени всички 250 км от общинските пътища. След това е планирано и кастрене на клони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари