С освещаването на знамената се прекланяме пред хилядите български воини, дали живота си за България, написа Росица Кирова

С освещаването на знамената се прекланяме пред хилядите български воини, дали живота си за България. И скланяме глави пред армейците, които днес са на своя пост, за да бъде небето ни свободно, животът ни – сигурен, а светът ни – мирен, написа заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова във фейсбук профила си.
Тя подчерта, че свети Георги, светецът воин на справедливостта, обединява българите от древни времена. Победоносецът е почитан от християни и от мюсюлмани като закрилник и помощник на слабите и онеправданите. Свети Георги е смятан за един от най-силните закрилници на народа ни, а от 1880 г. денят на свети Георги Победоносец е честван като Ден на храбростта на Българската армия, добави Кирова.
Заместник-председателят на парламента честити празника на всички българи, които носят името на свети Георги и празнуват днес.
Днес честваме Деня на храбростта и празник на Българската армия. Той беше отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената светини на пл. „Свети Александър Невски“ в София. Тази година 6 май премина без военен парад в центъра на София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари