С пълна листа от 16 кандидати за народни представители се явява на парламентарни избори коалиция „Синя България“ в 4-и МИР-Велико Търново

С пълна листа от 16 кандидати за народни представители се явява на извънредните парламентарни избори коалиция „Синя България“ в Четвърти многомандатен район – Велико Търново, съобщи в пресклуба на БТА в областния град Иван Петков, член на националното ръководство на партия КОД, част от коалицията.
Водач на листата е Мирослав Евтимов, също член на националното ръководство на партията, юрист, собственик на адвокатска кантора. Той е завършил политология и международни отношения със специализация „Арабистика“ във Великотърновския университет.
Втори в листата е юристът Иван Петков, който е водач в Плевен. На трето място е представителят на община Павликени – Инна Маринова, която е предприемач с опит в туризма. Четвърта в листата е Светлана Георгиева от Свищов, тя се занимава с частен бизнес, била е председател на Общинския съвет в крайдунавския град. Петата позиция е за Милена Раева от Елена, която работи в сферата на животновъдството и производството на биологично чисти продукти. След нея е Даниел Диманов, специалист по международни икономически отношения в Стопанския факултет на Великотърновския университет.
На седмо място е д-р Магдалена Нейкова от Полски Тръмбеш, тя е дерматолог, собственик на медицински център. Представител на община Горна Оряховица е Стефан Купичков – майстор на спорта и треньор по бойни изкуства. На девето място е учителят от Лясковец Атанас Арабаджиев. Десети в листата е историкът Иван Панайотов, дългогодишен заместник-кмет на община Велико Търново, изследовател и общественик. Екологът Камелия Джанабетска е на 11-о място, следвана от Иванка Събева – предприемач и икономист. Дванайсети в листата е Йордан Георгакиев, следван от Мартина Несторова, която е моден дизайнер. Най-младият в листата е Георги Колев – шампион по културизъм. На 16-о място е Екатерина Йорданова, собственик на студио за красота.
От коалицията заявиха, че ще водят позитивна кампания с ясни решения за наболелите въпроси в обществото. „ Наши основни опоненти са безотговорните партии, които прилагат либерални, леви и народняшки политики, както и партиите, които искат да отклонят страната от евроатлантическите идеи“, каза Мирослав Евтимов. Той подчерта, че целта на коалицията е да бъде вектор за консервативните десни политики.
Трима от кандидатите за народни представители са част и от листата за кандидати за Европейския парламент – това са Мирослав Евтимов, Иван Петков и Инна Маринова. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари