С почетното отличие „Неофит Рилски“ са удостоени четирима педагози от Разград

Четирима педагози от Разград са носители на почетното отличие „Неофит Рилски“, която се присъжда ежегодно от Министерството на образованието и науката. Наградите им бяха връчени днес от началника на Регионалното управление на образованието Ангел Петков. 
Почетното отличие „Неофит Рилски“ е най-високото признание в образователната система, присъждано от Министерството на образованието и науката. По традиция се връчва по повод 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Признание за дългогодишна, цялостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование получават треньорът по лека атлетика в лекоатлетическия клуб „Лудогорец“ Красен Цонев, Искра Ганева – учител по български език и литература в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“, преподавателят по физическо възпитание и спорт в Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ Сашо Панчев. С наградата е удостоена и учителката по математика в Професионалната гимназия по облекло „Станка Николица“, Светла Владимирова, като нейната номинация е от разградската структура на Съюза на българските учители. 
От името на Регионалното управление на образованието и лично от свое име Ангел Петков изрази признателността си към труда и постиженията на отличените учители. Той заяви, че и четиримата педагози са с дългогодишен стаж, и са достойни и уважавани от колегите си и от учениците си. Учителите благодариха за отличията, като всеки от тях разказа за своя трудов път и постиженията на своите възпитаници.
На церемонията присъстваха Регионалният председател на Синдиката на българските учители Рада Нейчева и старши експертът по физическо възпитание и спорт в Регионалното управление на образованието Николай Миланов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари