С посланието „Щастието да се прави добро по непретенциозен начин“ премина празникът на „АДМ Разград“ ЕАД

С посланието „Щастието да се прави добро по непретенциозен начин“ премина празникът на „АДМ Разград“ ЕАД.
По време на празничната програма вчера вечерта за служителите на предприятието и техните семействата, в Градския парк бяха споделени с присъстващите и шестте ценности на компанията, които са почтеност, уважение, постигане на целите, находчивост и екипна работа. Тези думи бяха намерени като скрити съкровища в парка от децата на служителите на АДМ под ръководството на Таня Станева, треньор на клуба по ориентиране „Абритус“ и сглобени под формата на пъзел на сцената на „Ронда“. За децата имаше много забавни игри с награди, като те завършиха с тяхна снимка с дрон, подредени под формата на сърце.
Преди концерта по повод празника изпълнителният директор на „АДМ Разград“ Стийв Матушак поздрави служителите в предприятието и техните семейства. Той приветства и всички разградчани, които имаха възможност в парка да присъстват на празника. 
Дългогодишният служител в предприятието Гюлчин Ахмедова разказа за дарителството, спонсорството и доброволчеството, които заводът в Разград извършва. Тя заяви, че са стотици спонсорствата, които заводът прави от години за различни образователни, културни и социални институции, и неправителствени организации. Ахмедова отбеляза, че от 2016 г. АДМ Разград взема решение да разграничи дарителството от спонсорството и отнася първото до по-наболели проблеми, с по-голям обсег на полезност за хората в региона.
Доброволчеството е друга благородна дейност, която отскоро става приоритет сред служителите на завода, като десетки са инициативите с благородна кауза на служителите на предприятието, посочи Ахмедова. По думите ѝ, сред акциите, с която служителите на АДМ Разград трябва истински да се гордеят е засаждането на 70 широколистни дръвчета в градския парк, заедно с членовете на техните семейства. „Няма как да се пропусне и дарителския жест на служителка на завода, който трогва и докосва силно. Тя отряза дългата си коса и я дарява за изработване на перука за жени с химиотерапия“, заяви Ахмедова. Тя добави, че едно от последните доброволчески събития на завода е двудневният поход, направен в края на май и началото на юни. За двата дни са били извървени близо 18 километра за около седем часа. Всеки извървян километър е регистриран в специална платформа на фирмата майка и е генерирал по пет щатски долара, или общо 2700 долара от тази доброволческа група, които се даряват на Световната хранителна програма.
„Направи добро и го хвърли зад гърба си“, гласи стара българска поговорка. Така, без много шум, суета и ненужна показност, заводът на АДМ Разград извършва своите добрини за общността не на думи, а на истински и от сърце направени дела“, допълни Гюлчин Ахмедова. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари