С тържествена церемония и военен ритуал в Сопот честваха 156 години от рождението на ген. Владимир Вазов

С тържествена церемония по полагане на венци и цветя и военен ритуал, изпълнен от 61-ва Стрямска механизирана бригада Карлово, в Сопот честваха 156 години от рождението на ген. Владимир Вазов, съобщиха от общинската администрация. В словото си кметът на Сопот Станислав Стоенчев припомни факти от живота на генерала и посочи, че неговото име е записано със златни букви в българската и в световната история. 
Благодарение на тактическите военни знания и умения на героя от Дойран Българската армия побеждава в пъти по-голямата армия на противника, каза Стоенчев. По думите му той носи славата на България далеч от нейните предели. Подвизите на ген. Владимир Вазов и неговите военни умения се предават от поколение на поколение и ни карат да се гордеем и днес, допълни кметът.
На церемонията присъстваха представители на местната власт от Сопот и Карлово, бригаден генерал Маргарит Михайлов, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, представители от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, общественици, граждани. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари