С тържествена заря-проверка кърджалийци отдадоха почит към делото на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

В навечерието на 2 юни – Денят на Ботев, кърджалийци отдадоха почит към делото на революционера и загиналите за свободата и независимостта на България с тържествена заря-проверка. Традицията бе възстановена след петгодишно прекъсване от областния управител Никола Чанев.
„Делата на предците ни помагат да преосмислим уроците на миналото, да се замислим за жертвите и изкуплението, да се поучим  от историята, да се осланяме на разума и да служим на националния идеал със същата отдаденост, както предците си“, каза в словото си Чанев. 
Той подчерта, че във времена на политическо, социално-икономическо и нравствено тегло, Ботев е коректив на крехкото ни национално самочувствие. 
„У него си дават среща всички познати нам стихии, неукротимия стремеж към бъдното и вътрешната убеденост в смисъла на себеотричането. Той е мерило за нетленност, за дълг и върховна саможертва.“, каза ще областният управител.
Тържествената заря-проверка на площад „Освобождение“ в Кърджали бе с участието на представителни роти от Съвместното командване на специалните операции с командир ген. Явор Матеев. В строя бяха и възпитаниците на Първи ученически гвардейски отряд при Езикова гимназия „Христо Ботев“, както и представителните блокове на учебните заведения в родопския град.
Сред гостите на събитието бяха ген. Явор Матеев, кметът Ерол Мюмюн и председателят на Общински съвет Мухаррем Мухаррем, директорът на Областната дирекция на МВР комисар Щерьо Милчев, окръжният прокурор Желязко Стефанов, началникът на военно окръжие в Кърджали подп. Николай Александров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари