С тържествена заря-проверка в Казанлък се поклониха пред делото на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

С тържествена заря-проверка на централния площад „Севтополис“ в Казанлък отдадоха почит към делото на Христо Ботев на загиналите за свободата и независимостта на България. Присъстваха кметът на общината Галина Стоянова, председателят на Общинския съвет Николай Златанов, командирът на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, общински съветници, стотици родолюбиви граждани. 
В тържествената заря-проверка участваха военнослужещи от 61 Стрямска механизирана бригада с командващ зарята майор Цветелин Георгиев и Военния духов оркестър към формированието с диригент капитан Йордан Илиев. След военната церемония всички присъстващи почетоха на колене паметта на загиналите. 
По-рано днес представители на администрацията, на общинския съвет, на детски градини, училища и патриотични организации поднесоха венци и цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев в парк „Розариум“, а карнавалното шествие, с което завършиха 121-ите Празници на розата в Казанлък започна точно в 12:00 часа със звука на сирените. Почит към героите отдадоха и хиляди туристи от цял свят. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари