С тихо бдение близки и приятели на семейството на загинал в катастрофа млад мъж от Търговище поискаха справедлива присъда

С тихо бдение близки и приятели на семейството на загинал в катастрофа млад мъж от Търговище поискаха справедлива присъда. Днес те се събраха пред сградата на Съдебната палата, за да изразят недоволството си от факта, че вече повече от година и половина причинилият пътното произшествие е на свобода.
Пътният инцидент, при който загина 21-годишният Петър Василев, стана на 31 октомври 2022 г. на главния път София – Варна в местността „Момина чешма“ край Търговище. От тогава досега делото по обвинението на Т. У. тече, но няма произнесена присъда. 
„Приех да бъда гласа на семейство Василеви. Не само, защото той бе мой ученик, а и защото е погубен млад човек. Гледах филм, в който се казва, че Дядо Господ ни е дал глас, за да можем да крещим, когато виждаме несправедливост и аз днес го правя. Искам наказание за човека, който погуби това хубаво момче“, каза пред БТА Стела Антонова – организатор на бдението и собственик на частна езикова школа „Скай“ в Търговище.
Издигнати бяха плакати с искания за „Строги наказания за нарушители“, „Вярваме в правосъдието“, „Справедлива присъда“, „Убийците в затвора, а не по пътищата“. 
„Искаме убиецът да влезе в затвора. Искаме наказание и строги мерки, защото той продължава да си живее живота, продължава да шофира“, каза бащата за починалото момече – Валентин Василев. Майката – Мирослава Василева добави, че обвиняемият е с условна присъда, със 111 наказания по Закона за движение по пътищата, все още притежава свидетелство за управление на автомобил. Семейството уточни, че Т. У. не е лежал в ареста нито един ден за извършеното. „Не знам кой го пази? Няма такава държава!“, коментира майката. 
Близките на Петър Василев обясниха, че защитата на обвиняемия използва всякакви прийоми, за да се забави процесът и за да може общественото мнение да се потули. 
Хората излязоха тази сутрин на площада, за да покажат, че Петър Василев не е забравен. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари