С възстановка в Севлиево ще бъде отбелязана 148-годишнината от Априлското въстание на 11 май

148-годишнината от избухването на Априлското въстание ще бъде отбелязана с възстановка в севлиевския парк „Черничките“ на 11 май. Това съобщават от местната администрация. 
Тържествата ще започнат с поднасяне на венци и цветя пред паметника на свободата в Севлиево, по-късно ще тръгне шествие към парк „Черничките“, където в 11:00 часа ще започне възстановката на събитията и сраженията в Централния Балкан с участието на Национално дружество „Традиция”, допълват организаторите. 
На 13 май (понеделник) в Хаджистояновото училище ще има ден на отворените врати и ще бъде показана изложбата „Спомен за Април 1876″, информират още от местната администрация. 
БТА припомня, че на 11 май с редица инициативи ще бъдат отбелязани и 148 години от битката при Дряновския манастир. 
Общинската администрация организира 71-ви туристически поход „По пътя на четата на поп Харитон и Бачо Киро“ от Бяла черква до Дряновския манастир, исторически спектакъл – възстановка на битката, панихида за загиналите въстаници, възпоменателно поклонение и поднасяне на венци пред паметника костница, музикални и танцови изпълнения, тържествен митинг заря, информират още от администрацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари