С водосвет на знамената и полагане на венци пред Паметника на Незнайния воин МВР отбеляза 145 години от създаването си

С водосвет на знамената и полагане на венци пред Паметника на Незнайния воин в София Министерството на вътрешните работи (МВР) отбеляза 145 години от създаването си. Над присъстващите прелетяха два хеликоптера на Главна дирекция „Гранична полиция“.
При храм-паметник „Александър Невски“ е подредена специализирана техника, която служители на структурите в МВР използват в ежедневната си работа. 
Сред присъстващите на тържествената церемония са председателят на Народното събрание Рая Назарян, вицепрезидентът Илияна Йотова, Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Даниил, служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, народни представители, военни, посланици и ръководители на държавни институции.
В 10:30 ч. пред Паметника на полицаите, загинали при изпълнение на служебния дълг, ръководството на МВР ще поднесе венци.
От 11:00 ч. в сградата на МВР ще се състои церемония по награждаване на служители на министерството, постигнали високи професионални резултати.
Празникът се отбелязва с Решение на Министерския съвет от 28 февруари 1992 година. През 1879 г. е издаден на Указ 1 от княз Александър Първи, с който се създава Министерството на вътрешните работи, на основание чл. 161 от Търновската конституция. Със същия указ е назначено първото правителство на Княжество България с министър-председател, министър на вътрешните дела и управляващ министерството на народното просвещение Тодор Бурмов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари