С военен ритуал и детски рецитал във Велико Търново бе честван Денят на Ботев

С военен ритуал и с рецитал на деца от Детска градина „Иванка Ботева“ във Велико Търново беше честван 2 юни – Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Под звуците на сирените в 12:00 часа, пред паметника на Христо Ботев десетки търновци и гости на града отдадоха почит пред подвига на загиналите. 
Почетният караул на Националния военен университет „Васил Левски“ беше приет от бригаден генерал Иван Маламов, началник на висшето училище.
Пред паметника на Ботев поетичен рецитал представиха възпитаниците на клуб „Христо Ботйов“ към Детска градина „Иванка Ботева“. Клубът е създаден преди три години и при всяко честване, посветено на поета и революционер Христо Ботев, децата участват в тържествените ритуали, каза за БТА учителката Лорета Великова. Днес децата носеха кутия с пръст от лобното място на Ботев, която им е била донесена при похода към връх Околчица през миналата година. Пръстта се пази в специален кът, обособен в детската градина.
На поклонението днес присъстваха представители на институции и неправителствени патриотични организации, както и много граждани и гости на града, които поднесоха венци и цветя в знак на признателност.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари