Съдът не постанови мярка за неотклонение на Никола Тупарев

Софийски градски съд не постанови мярка за неотклонение на Никола Тупарев, като посочи, че той следва да бъде незабавно освободен от ареста.
Съдът отбеляза, че по делото липсват доказателства, които да посочват, че Тупарев е оперирал със сметките на „Лайм ООД“, а само, че на посочените дати има превод на средства от сметките на дружеството към лични сметки на Тупарев. 
Прокурорът по делото Димитър Франтишек каза, че според него по време на разследването са събрани материали за определяне на мярка „задържане под стража“, но допълни, че ако съдът сметне доказателствата за недостатъчни за постановяване на тази мярка за неотклонение, следва да постанови мярка „домашен арест“. В този случай обаче съдът трябва да се съобрази с обстоятелството, че Тупарев има възможността да напусне бързо страната. 
Адвокат Любомир Таков, посочи, че във въпросното дружество Никола Тупарев и Александър Тошев, подаващия сигнала за нередност, са съдружници, следователно Тупарев няма длъжностно качество да бъде обвиняем по това дело. 
БТА припомня, че Тупарев е обвинен за това, че в периода от 11 март до 16 септември 2020 година е присвоил пари – собственост на фирма, в която е съдружник. Според обвинението става дума за 1 441 000 лв. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари