Съдът остави в ареста Красимира Трифонова

Софийският градски съд остави в ареста Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев, станало през януари.
Разследването установи, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“.
В началото на съдебното заседание адвокатът на Трифонова заяви, че тя е в лошо здравословно състояние. Затова поиска да ѝ бъде изготвена нова медицинска експертиза.
Пак според адвоката, в рамките на ареста, Трифонова е станала жертва на психически тормоз.
Прокуратурът по делото Виолета Желева заяви, че няма причина да се прави нова епикриза, тъй като Трифонова скоро е била под лекарско наблюдение.
Трифонова каза през сълзи, че не е участвала в убийството и е невинна.
В деня на убийството разхождах кучето си. С мен беше съседка. 30 часа бяха задържана без адвокат. Слушах крясъците на дъщеря ми. Заплашваха ме, че тя ще бъде убита. Четири месеца съм в ареста и с мен не се провеждат никакви действия. Страдам от епилепсия, астма и сърдечно-съдово заболяване, каза Трифонова.
Прокуратурата заяви, че има достатъчно доказателства за това, че Трифонова е участвала в убийството на Пейо Пеев.Разследвснето върви много интензивно. Назначена е още една експертиза. 
Съдът се мотивира, че има данни, според които може да се направи предположение, че Трифонова е извършила това, за което е обвинена. Освен това, може да се смята, че ако е на свобода, тя може да извърши престъпление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари