Съдът разглежда при закрити врата мярката за неотклонение на двете жени, обвинени за убийството на мъж в столичния квартал „Драгалевци“

Рекламирай в beZpartien.bg

Софийският градски съд ще разглежда при закрити врата мярката за неотклонение на двете жени, обвинени за убийството на мъж в кв. „Драгалевци“. Прокуратурата иска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за двете обвиняеми.
БТА припомня, че в петък, в обгорен автомобил бе открито тялото на мъж. Задържани и обвинени за престъплението са 33-годишната съпруга на убития Габриела Славова-Пеева и 54-годишната ѝ майка Красимира Трифонова. Смята се, че мотивът за престъплението е спор за родителски права.
В началото на заседанието защитата на 54-годишната Трифонова заяви пред съда, че клиентката ѝ е известна личност и дипломат, която 30 години е работила в Министерството на външните работи и иска да запази личните си данни конфиденциални. Съдът прие доводите на защитата и разпореди заседанието да се проведе при закрити врата.
Обвинението срещу двете жени е за това, че умишлено са убили 44-годишния мъж, който е седял на шофьорското място в лек автомобил. От задната седалка на автомобила 54-годишната жена е стискала шията му, докато съпругата му го е притискала към седалката. При опит на мъжа да излезе от автомобила, жената е затваряла шофьорската врата. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития е открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *