Съдът в Стара Загора остави в ареста 48-годишен, обвиняем за телефонна измама

Рекламирай в beZpartien.bg

Районният съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 48-годишен мъж, обвинен за съучастие в телефонна измама. Това съобщават от пресцентъра на държавното обвинение. В.Н. е привлечен като обвиняем, че на 17 март т.г. като помагач на неустановено лице е възбудил и поддържал заблуждение у 81-годишен мъж, като му е причинил имотна вреда в размер на 1250 лева.
В средата на март 2024 г. пострадалият 81-годишен мъж получил телефонно обаждане от номер на румънски мобилен оператор, че следва да заплати определена сума пари, които е натрупал като задължения за ползвани услуги на кабелна телевизия. Няколко дни по-късно мъжът получил обаждане от друг непознат, който се обаждал също от карта на румънски мобилен оператор. Той му казал, че лицата, които са му поискали пари за ползваните услуги на кабелна телевизия, са измамници.
Непознатият поискал от възрастния мъж да заплати сумата от 1250 лева за съдействие на органите на МВР, за да ги заловят. След получени указания по телефон, 81-годишният мъж закупил хранителни продукти, които заедно с поисканите пари поставил в чантичка. На 17 март пострадалият предал покупките заедно със сумата от 1250 лева на В.Н.
Определението на съда подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжния съд в Стара Загора.
Припомняме, че в края на миналата седмица 81-годишна старозагорка предаде на телефонни измамници сумата от 9 000 лева и 500 евро, за да „спаси“ зет си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *