Съдът във Варна определи „домашен арест“ за обвинения за участие в организирана престъпна група кмет на Старо Оряхово

Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение „домашен арест“, контролиран с електронно проследяващо устройство, за 34-годишния кмет на Старо Оряхово, община Долни чифлик Петър Тинев и „подписка“ за 67-годишен мъж, съобщиха от пресслужбата на съда. И двамата са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група, действала с цел набавяне на имотни облаги и за осъществена принуда.
По време на публичното заседание прокуратурата посочи, че престъпленията са извършвани в периода февруари – декември 2019 година, уточняват от съда. Кметът на селото е обвинен и за упражнена принуда на 17 ноември м.г. Разследването е започнало през 2023 година след подаден сигнал от пострадал.
Определенията подлежат на въззивна проверка в тридневен срок от днес, а в случай на протест или жалба, делата ще бъдат разгледани на 16 юли от Апелативния съд във Варна.
Кметът на Старо Оряхово бе задържан на 9 юли, на следващия ден прокуратурата привлече него и още двама мъже към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група, действала с цел набавяне на имотни облаги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари