Сам подадох заявление за напускане на „Продължаваме Промяната“, каза депутатът Стоян Георгиев

Сам подадох заявление за напускане на „Продължаваме Промяната“ (ПП), каза за БТА депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Стоян Георгиев. Според него причината е, че ръководството на ПП подкрепя изграждането в Силистра на ветрогенераторен парк с 43 кули.
Ръководството на ПП прояви мнение, различно от това, което имам аз в частност и хората на община Силистра – голяма част от тях и след като срещнах неразбиране, аз реших, че няма просто място да се намирам в редиците на тази партия и трябва да поведа хората, да спрем това зло, което е надвиснало над нашите глави, обясни Георгиев.
Той обясни, че има одобрен от Общинския съвет проект за промяна на Общия устройствен план за изграждането на ветрогенераторен парк. В този парк трябва да бъдат изградени 43 кули, всяка по 290 метра. Общо 43 ветрогенератора, „забучени“ в плодородна земеделска земя, само и само да стане някакъв проект, от който ще спечелят двама-трима души, а всички останали ще бъдат потърпевши, каза Стоян Георгиев. Само на няколко километра се намира и езерото Сребърна, допълни той.
Стоянов каза, че общинският съветник от ПП Мария Христова Илчева-Иванова, която е избрана от гражданската квота, също не е подкрепила проекта за ветрогенератора.
Проектът е внесен от кмета на община Силистра Александър Сабанов.
По-рано днес от ръководството на ПП обявиха, че Стоян Георгиев вече не е част от партията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари