Само едно превишение по показател фини прахови частици е регистрирано при плановото измерване на качеството на въздуха в Разград

Само едно превишение по показател фини прахови частици с размер десет микрона е регистрирано при първото за тази година измерване на качеството на въздуха в Разград. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе. 
Мобилната автоматична станция (МАС) за контрол качеството на атмосферния въздух на Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) е била разположена в двора на детско заведение на ул. „Камчия“ № 1. Станцията е извършила непрекъснати измервания в рамките на 13 денонощия, в периода от 21 март до втори април. 
Отчетено превишение е регистрирано на първи април. МАС измерва в Разград стандартните атмосферни замърсители съгласно екологичното законодателство, както и нивата на сероводород. Техните стойности са в норма, посочиха от екоинспекцията. 
Резултатите от контрола на качеството на атмосферния въздух ще бъдат предоставени на общината и Регионалната здравна инспекция в Разград. 
При есенното измерване на качеството на въздуха мобилната станция отчете две превишения на максимално еднократната норма на сероводород в Разград. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари