Самоков тържествено посрещна баскетболния шампион Рилски спортист, кметът връчи чек за 50 хиляди лева на отбора

Самоковци тържествено посрещнаха тазгодишния победител в Националната баскетболна лига при мъжете – Рилски спортист. Отборът на старши треньора Любомир Киров влезе в спортната зала „Арена Самоков“ при бурни аплодисменти. 
Кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов връчи на президента на клуба инж. Петър Георгиев чек от общинската администрация и Общински съвет – Самоков на стойност 50 хиляди лева. Той награди и с плакети всички играчи.
„Вие направихте нещо невероятно за нашия град. Това, което Вие направихте, е да запишете името на Рилски спортист в списъка с шампиони. Записахте и Вашите имена в историята на град Самоков“, посочи инж. Ангел Джоргов.
Той каза, че за поредна година отборът е най-добрият в българския спорт и Самоков е на картата на спорта благодарение на президента на клуба.
„Надявам се, че тази титла ще бъде началото на поредица занапред. Надявам се, че ще запазим отбора в този си вид и ще го надграждаме, тъй като ние бяхме длъжни да станем шампиони, защото за поредна година сме един от най-добрите, ако не и най-добрият отбор в редовния сезон“, посочи още кметът. 
Приветствие поднесе и служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков. Той посочи, че се радва да бъде на днешното събитие заедно с всички присъстващи. 
„Убеден съм, че на всички Вас по време на тази церемония неминуемо няколко сълзи Ви се отрониха от очите. Всичко, което е казано преди мен, е заслужено и малко да се опише емоцията и огромният труд, който положиха президентът (Петър Георгиев), треньорите и всички момчета, за да напишат тази златна страница в историята на Самоков, на спорта в града и на баскетбола“, каза в словото си генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции.
Той посочи, че градът има невероятен завършек в баскетбола, след като и женският отбор на Рилски спортист спечели за първи път историята Купата на България по баскетбол за жени. 
„Преди 32 години основахме този клуб и оттогава пишем неговата история. Ние оцеляхме през тези години, защото минахме през всички пътища, за да стигнем до това, което сме. Наистина върхът е трудно постижим, но още по – трудно е да се задържиш на него“, каза президентът на клуба инж. Петър Георгиев. Той допълни, че спортът в днешно време ще спаси младото поколение. 
По време на церемонията специален плакет от Съвместното командване на специалните операции получи президентът на клуба инж. Петър Георгиев, а лични отличия бяха връчени на играча Александър Янев, шофьорът на клуба, и треньорът Любомир Киров. Наградите връчи генерал-майор Явор Матеев.
Музикални поздрави направиха военния оркестър и фолклорен танцов ансамбъл „Самоков“ с ръководител Борислав Искрев. 
В края на празненството всички фенове имаха възможността да си направят снимка с купата и играчите. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари