Съпредседателството на двама председатели на Младежко ДПС цели да активира повече млади хора във вземането на решения, заявява в обръщение Ахмед Доган

Рекламирай в beZpartien.bg

„Съпредседателството на двама председатели на Младежко ДПС цели да активира повече млади хора във вземането на решения за вашето настояще и бъдеще. Искрено се надявам да намерите ваше решение на този лидерски проблем“. Това заявява в обръщение към делегатите от Деветата Национална конференция на МДПС почетният председател Ахмед Доган. Обръщението към младежите във форума бе разпространено от пресцентъра на партията.
В обръщението си Доган отправя молба към младежите, а именно „каквото и да мислите да правите, превърнете мира в смислообразуващ фокус на вашата дейност“.
В началото на обръщението се посочва, че едно от най-важните неща, които трябва младежите да осъзнаят е, че промените, които преживяваме „тук и сега“ в нашето житейско битийно време, са по-големи и по-дълбоки от тези през 1989 година.
„Тогава цялата комунистическа диктатура обидно бързо рухна пред очите на няколко поколения и се замени с така очакваната демокрация и пазарна икономика. Въпросното „обидно бързо рухване“ на една система създаде предпоставки за „спомени и размисли“ за пасивността и бездействието на голяма част от цели поколения“, посочва Доган. 
Почетният председател определя като аксиома необходимостта от самопознание като условие младежите да познават и представляват и другите.
„С други думи, ако искате да се занимавате с политическа дейност, на първо място е необходимо да си дадете сметка: в каква степен можете да представлявате себе си, защото ако не можеш да представляваш себе си, ти не можеш да представляваш и другите. Демокрацията е представителна и се основава на способността ни да представляваме група хора, общност, общество и т.н.. „Умението“ ни да представляваме другите е една функция от неопределена оценъчна сплав на нашата самооценка, съчетана с дифузните оценки на обществото за нашата специфична опция за евентуално представителство на другите“, се казва в обръщението.
„Големите изкривявания в политиката са свързани с именно този казус: „и двата елемента на тази оценъчна сплав“ подлежат на външна манипулация… Според по-голямата част от „преминаващите“ през ежедневието ни политици, цялата политическа дейност се свежда до PR стратегии, плюс ефектно ситуиране в структурите на централната власт. Такива политици нямат каузи и управленчески промени в полза на хората, а само лични амбиции за кариерно развитие… Не ви препоръчвам подобно бъдеще!“, заявява Доган. 
Деветата Национална конференция на Младежко ДПС се провежда под мотото „25 години силата е в нас!“. В залата са около 500 делегати от цялата страна. Присъстват председателят парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, заместник-председателят Халил Летифов, Хамид Хамид, Джевдет Чакъров, Станислав Анастасов, Филиз Хюсменова, евродепутатите Илхан Кючюк, Искра Михайлова. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *